Professionalisering loopbaanbegeleiding jongeren

Binnen en begeleiden van jongeren op de werkplek

Doel en aanpak

Het binden en begeleiden van jongeren op de werkplek valt niet altijd mee. Begeleiders in het bedrijf worstelen soms met de werking van het puberbrein. Of met het veelvuldig gebruik van smartphone en social media door de jongeren. Omgekeerd hebben de jongeren vaak een verkeerd beeld van bedrijf of beroep. Ze hebben ‘vette’ filmpjes gezien en in de praktijk blijkt het soms toch iets minder glanzend te zijn.

In deze workshop kijken we vanuit een positieve insteek naar de jongeren en hun motivatie en onderzoeken wat ‘werkt’. Motiverende gespreksvoering wordt als leidraad genomen voor de gesprekken met jongeren.

De bijeenkomst heeft een interactief karakter, dus er is alle ruimte voor de deelnemers om ervaringen uit te wisselen en uitdagingen uit de praktijk te delen.

 

Doelgroep 

Voor begeleiders van (kwetsbare) jongeren vanuit onderwijs, overheid en bedrijfsleven: werkgevers, teamleiders, praktijkopleiders, arbeidstoeleiders, stagebegeleiders.

Deze instructieve workshop biedt:

  • de meest recente inzichten in de werking van het puberbrein
  • meer informatie over generatiemanagement
  • handvatten voor het voeren van motiverende gesprekken

 

Data, duur en kosten

De training bestaat uit 1 dagdeel.

De groepsgrootte is minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers.

Kosten: €295,- per deelnemer

De bijeenkomst kan ook in company worden aangeboden. Kosten zijn dan in overleg.

Planning

...... meld je hier aan

Ons Aanbod

Bouwen aan LOB

In deze training van drie dagdelen staat de implementatie van LOB in jouw organisatie centraal. Hoe krijgen we alle neuzen dezelfde kant op?

LOB visie en vormgeving

Een gezamenlijke visie is het startpunt voor optimale loopbaanoriëntatie- en begeleiding in een organisatie. Onze maatwerk procesbegeleiding begeleidt en ondersteunt dit proces in je orgainsatie.

Regionaal samenwerken voor effectieve begeleiding van jongeren

In deze leergang wordt de samenwerking in de regio te verdiept. Deelnemers gaan aan de slag met de centrale vraag: Hoe versterken wij de (loopbaan)begeleiding van jongeren?

Hoe werkt het puberbrein?

Hoe werken de hersenen van jongeren? En wat betekent dat voor jouw begeleidingsrol? Daarover gaat het in deze workshop.

Binnen en begeleiden van jongeren op de werkplek

In deze workshop kijken we vanuit een positieve insteek naar jongeren en hun motivatie. Wat werkt?

LOB-expert worden

Onze erkende éénjarige post-hbo opleiding leidt je op tot dé expert op het gebied van loopbaancoaching in het onderwijs.

Gespreksvoering in de school

In deze training van drie dagdelen vergroten LOB-professionals hun bekwaamheid in LOB-begeleidingsgesprekken met jongeren.

Netwerkactiviteiten en Studiedagen

Hoe zetten we jongeren aan het roer in hun (studie)loopbaan! Die vraag staat centraal tijdens onze netwerkactiviteiten en studiedagen.

Samenwerken zonder schotten

In deze training versterken onderwijs, overheid en bedrijfsleven de samenwerking in het netwerk om de begeleiding van jongeren op hoger peil te krijgen.

Jongeren hun eigen
route laten volgen!

LOB+
06 53 55 78 10
info@lobplus.nl

LOB+ is een samenwerking van diverse organisaties. Meer info.