Professionalisering loopbaanbegeleiding jongeren

Gespreksvoering in de school

Doel

Het is vaak niet gemakkelijk voor jongeren die loopbaanori├źntatie- en begeleiding extra hard nodig hebben. Hoe krijgen we ze aan de praat? En hoe kunnen we ze stimuleren om zelf aan de slag te gaan met hun loopbaanontwikkeling? Daarop focussen we in deze training. De LOB-professionals kunnen hier hun bekwaamheid in het voeren van LOB-begeleidingsgesprekken vergroten.

Doelgroep

Docenten, loopbaanbegeleiders, mentoren en/of stagebegeleiders die in het onderwijs werken en actief zijn of worden op het gebied van LOB.

Aanpak

Deze training van drie dagdelen is speciaal ontwikkeld voor onderwijsprofessionals die hun vaardigheden rondom loopbaanbegeleiding willen verbeteren en behoefte hebben aan ondersteuning in de praktijk. Naast een theoretische component bestaat de training vooral ook uit veel toepassing en oefenen, ook in je eigen onderwijspraktijk. Indien gewenst kunnen we in overleg een training op maat voor een school of groep vormgeven (incompany).

Deze training wordt door LOB123 georganiseerd.

Onderdelen

Denk hierbij aan:

  • visie op LOB-processen;
  • basisgespreksvoering;
  • het studieloopbaangesprek;
  • vergroting eigenaarschap en zelfsturing van jongeren;
  • ontwikkeling van werkvormen;
  • oefeningen en feedback.

Data, duur en kosten

Standaard-training drie dagdelen, studiebelasting 20 uur, groepen tussen 8-15 personen. Wil je meer informatie over startadata en kosten? Neem dan even contact op.

Ons Aanbod

LOB+ scan

Versterk uw onderwijs en bereid uw school voor op succes!

Bouwen aan LOB

In deze training van drie dagdelen staat de implementatie van LOB in jouw organisatie centraal. Hoe krijgen we alle neuzen dezelfde kant op?

LOB visie en vormgeving

Een gezamenlijke visie is het startpunt voor optimale loopbaanoriëntatie- en begeleiding in een organisatie. Onze maatwerk procesbegeleiding begeleidt en ondersteunt dit proces in je orgainsatie.

Regionaal samenwerken voor effectieve begeleiding van jongeren

In deze leergang wordt de samenwerking in de regio te verdiept. Deelnemers gaan aan de slag met de centrale vraag: Hoe versterken wij de (loopbaan)begeleiding van jongeren?

Hoe werkt het puberbrein?

Hoe werken de hersenen van jongeren? En wat betekent dat voor jouw begeleidingsrol? Daarover gaat het in deze workshop.

Motiveren van jongeren in stage en werk

In deze workshop kijken we vanuit een positieve insteek naar jongeren en hun motivatie. Wat werkt?

LOB-expert worden

Onze erkende éénjarige post-hbo opleiding leidt je op tot dé expert op het gebied van loopbaancoaching in het onderwijs.

Gespreksvoering in de school

In deze training van drie dagdelen vergroten LOB-professionals hun bekwaamheid in LOB-begeleidingsgesprekken met jongeren.

Netwerkactiviteiten en Studiedagen

Hoe zetten we jongeren aan het roer in hun (studie)loopbaan! Die vraag staat centraal tijdens onze netwerkactiviteiten en studiedagen.

Samenwerken zonder schotten

In deze training versterken onderwijs, overheid en bedrijfsleven de samenwerking in het netwerk om de begeleiding van jongeren op hoger peil te krijgen.

Jongeren hun eigen
route laten volgen!

LOB+
06 53 55 78 10
info@lobplus.nl

LOB+ is een samenwerking van diverse organisaties. Meer info.