Professionalisering loopbaanbegeleiding jongeren

Bouwen aan LOB

Doel

Het klinkt heel mooi, LOB als structureel onderdeel van het onderwijsaanbod en de begeleiding. Maar hoe geef je daar vorm aan als organisatie? Wat kun jij als professional hierin doen en ondernemen en wat kun je juist beter niet doen? Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers zich capabel voelen om deze LOB- rol te vervullen en welke dragende muren zijn nodig binnen jouw organisatie om deze onderwijsontwikkeling mogelijk te maken?

Doelgroep

Loopbaanbegeleiders, SLB-ers, mentoren, docenten, arbeidstoeleiders, stagebegeleiders en/of schoolleiders die een brede kijk hebben op hun schoolorganisatie.

Aanpak
In drie bijeenkomsten van een dagdeel gaan we aan de slag om een mooi plan van aanpak te maken, geheel toegespitst op ieders unieke situatie. Naast een flink theoretisch deel gericht op verandermanagement bestaat de training vooral ook uit een flinke dosis toepassing.

Onderdelen

Denk hierbij aan:

  • Een nulmeting én een toekomstgericht LOB-implementatieplan (maatwerk)
  • Zicht op benodigde randvoorwaarden
  • Visie op veranderprocessen
  • Je eigen leiderschapskwaliteiten én valkuilen
  • Vergroten eigenaarschap m.b.t. LOB van alle medewerkers

Data, duur en kosten

Training drie dagdelen, studiebelasting 20 uur, groepen tussen 8-15 personen. Wil je meer informatie m.b.t. startdata en kosten? Neem dan even contact op.

Ons Aanbod

LOB+ scan

Versterk uw onderwijs en bereid uw school voor op succes!

Bouwen aan LOB

In deze training van drie dagdelen staat de implementatie van LOB in jouw organisatie centraal. Hoe krijgen we alle neuzen dezelfde kant op?

LOB visie en vormgeving

Een gezamenlijke visie is het startpunt voor optimale loopbaanoriëntatie- en begeleiding in een organisatie. Onze maatwerk procesbegeleiding begeleidt en ondersteunt dit proces in je orgainsatie.

Regionaal samenwerken voor effectieve begeleiding van jongeren

In deze leergang wordt de samenwerking in de regio te verdiept. Deelnemers gaan aan de slag met de centrale vraag: Hoe versterken wij de (loopbaan)begeleiding van jongeren?

Hoe werkt het puberbrein?

Hoe werken de hersenen van jongeren? En wat betekent dat voor jouw begeleidingsrol? Daarover gaat het in deze workshop.

Motiveren van jongeren in stage en werk

In deze workshop kijken we vanuit een positieve insteek naar jongeren en hun motivatie. Wat werkt?

LOB-expert worden

Onze erkende éénjarige post-hbo opleiding leidt je op tot dé expert op het gebied van loopbaancoaching in het onderwijs.

Gespreksvoering in de school

In deze training van drie dagdelen vergroten LOB-professionals hun bekwaamheid in LOB-begeleidingsgesprekken met jongeren.

Netwerkactiviteiten en Studiedagen

Hoe zetten we jongeren aan het roer in hun (studie)loopbaan! Die vraag staat centraal tijdens onze netwerkactiviteiten en studiedagen.

Samenwerken zonder schotten

In deze training versterken onderwijs, overheid en bedrijfsleven de samenwerking in het netwerk om de begeleiding van jongeren op hoger peil te krijgen.

Jongeren hun eigen
route laten volgen!

LOB+
06 53 55 78 10
info@lobplus.nl

LOB+ is een samenwerking van diverse organisaties. Meer info.